Haltiarummut ja Talven Valtakunta

Kuva: Kestinkievari Herranniemi

Kuva: Kestinkievari Herranniemi

 
 

Seremoniallinen Rumpukurssi  

10.-12. tammikuuta 2020

Kestikievari Herranniemi

Vuonislahti * Pohjois-Karjala

 

VUODEN 2020 ENSIMMÄINEN TÄYSIKUU * HALTIAT LUONNONVOIMINA * SUURET VALKEAT SEREMONIALLISET RUMMUT * SHAMANISTINEN TALVEN SEREMONIA *

 

Ohjaajina

Jaana Louhelainen ja Helena Karhu

Tervetuloa taianomaiselle viikonlopulle sydäntalven aikaan! Tapaamme Pyhän Pielisen rannoilla, Vuonislahden mahtavissa maastoissa. Maakuntamatkailemme Kestikievari Herranniemen sydämmelliseen tupaan, jossa luomme ja tarinoimme yhdessä. Täällä on hyvä olla ja hengittää luonnonrauhaa, nostattaa yhteisöllistä hyvää, ja keskittyä luomistyöhön. Tutustumme kurssin aikana Vuonislahden upeaan maastoon. Jo matka Vuonislahdelle on suuri elämys, kun kuljet Pielisjoen vartta kohti Herranniemeä. Vierailemme kurssin aikana mahdollisesti myös Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen ateljeessa ja ainutlaatuisessa puukirkossa.   

Haltiat ovat suojelevia ja hallitsevia henkiä, joiden mytologia ja olemisen muoto kiehtoo meitä. Suomalaisen mytologian mukaan haltioita on sekä ihmisen elinpiirissä että luonnossa. Millaisia He ovat? Mitä voimme oppia heiltä? Mistä asioista elämässämme meidän on syytä kiittää heitä? Kiitämme ja nostatamme Haltioiden voimaa uusilla rummuillamme ja uudella seremonialla, ja lisäämme näin aimoannoksen uutta rakkautta ja valoa maailmankaikkeuteen.

”Haltijaolennot ovat kuuluneet kiinteästi entisajan ihmisen arkeen ja juhlaan. Yhteiselo taruolentojen kanssa ei ollut kuitenkaan yksinkertaista. Mieluiten näkymättömissä pysyttelevät olennot tulivat ja menivät omien lakiensa mukaan, ja ihminen sieppasi tarinoihinsa niiden puuhista ohimenevän tuokion. Haltijat piti ottaa huomioon useimmissa arkielämän tilanteissa. Ihminen haki tukea tehtäviinsä henkiolennoilta, jotka monesti pitivätkin velvollisuutenaan toimia valtapiirinsä suojelushenkinä... Meidän oma haltijaperinteemme ja tarustomme on rikas ja elinvoimainen.” (Mervi Koski: Suomalaisia haltijoita ja taruolentoja. Karisto 2007.)

Teemme kurssin aikana suuret värjäämättömät ovaalit rummut, jotka vihkitään seremonioita varten. Rummut on nimetty yhteisesti Haltiarummuiksi, ja ne valmistetaan erityisesti Haltioita nostattavia seremonioita varten. Tarvitsemme täydenkuun voimaa tähän tehtävään. Toivomme, että Haltiat kuulevat meidän kutsumme. Opimme lisää Haltioista ja shamanistisesta seremoniasta kokemuksellisesti.

Tästä on hyvä aloittaa vuotta 2020.

Ohjaajat:

Rumpukurssin opettaja:

Rumpuäitinä kurssilla toimii Jaana Louhelainen. Jaanan on pienen pojan äiti ja toimii päivätyön ohessaan Louhen Polku-yrityksessään. Jaana kertoo:

Paluu rumpuni synnyinjuurille noin seitsemän vuotta sitten; Ensimmäinen rumpuni syntyi Valtimolla. Syvältä koskettava viikonloppu, joka avasi uuden lehden elämässäni. Rummun ikiaikainen kumina sai minussa liikkeelle jotakin, se herätti rakkauden ja kunnioituksen tätä mystistä soitinta kohtaan. Tämän tunteen haluan jakaa eteenpäin rumpujeni ja rumpujen syntypäivien myötä, niille jotka haluavat kulkea tämän pienen hetken tätä polkua kanssani.

Olen juukalainen luontais- ja energiahoitaja, rummuntekijä, sekä rummunteon opettaja. Tuon rumpujeni kautta voimaa ja rohkeutta edetä omalla elämänpolulla sydämen viitoittamaa tietä.

Jaana Louhelainen, puh. 050-3573373

Louhen Polku: www.facebook.com/louhenpolku

Seremoniallinen ohjaaja:

Kurssin seremoniallisena ohjaajana toimii vuonna 1978 syntynyt Helena Karhu, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus). Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista ja kansanparannuksesta .. Helena on 7-vuotiaiden kaksosten äiti. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa mm. Pohjoismaisessa kulttuurirahastossa ja Pohjoismaisessa ministerineuvostossa, kunnes elämä toi hänet kokopäiväisesti kutsumuksensa pariin.  Yksi Helenan elämäntehtävistä on perustaa shamanismin ja kansanparannuksen keskus, Karhun Talo, Kolille ja Joensuuhun.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta, kuten Lama Zopa Rinpochelta, Lama Tsultrim Allionelta ja HH Dalai Lamalta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasiliaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä yhteistyön tärkeyttä.

Kurssin pitopaikka:

Keskikievari Herranniemi, keskellä kauneinta Pohjois-Karjalaa Lieksassa, Vuonislahden kulttuurikylässä Pielisen äärellä Kolin vastarannalla.Perinteikkään kestikievarin maukas maalaisruoka, kotoisat huoneet ja välitön karjalainen palvelu tekevät kurssistamme unohtumattoman. Jäätien avauduttua matka Kolille lyhenee 15 kilometriin. Tule kokemaan Pohjois-Karjalan luonto ja kulttuuri- Herranniemestä käsin se onnistuu mainiosti. (Ylläoleva teksti ja tapahtuman kuva on Kestikievari Herraniemen.)

Sopiiko Kurssi minulle?

Kurssi soveltuu kaikille, jotka kokevat luontaista mielenkiintoa kurssin aihepiiriä kohtaan. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön. Ruokailut ovat kurssin aikana kasvisruokaa.

Ilmoittautuminen:

Kurssimaksu on 325 EUR sis. kurssin sisältö, sekä tarvikkeet rumpua ja kapulaa varten.

Majoitus täysihoidolla: 189 EUR, majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa täysihoidolla sisältäen liinavaatteet ja saunomiset. 1-hengen huone on mahdollinen 20 EUR / vrk lisämaksusta (eli 40 EUR kurssin ajalta).

Kurssimaksu ei sisällä matkoja kurssipaikalle eikä matkavakuutusta. Kurssille osallistujat ovat velvoitettu tutustumaan Karhun Talon vastuuvapautukseen ja peruutusehdoihin: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Kurssille on 10 paikkaa rummuntekijöille.

Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu maksamalla vahvistusmaksu 130 EUR. Kurssimaksun toinen osuus 195 EUR maksetaan viimeistään 1-2 kk ennen kurssia.

Majoituksen täysihoidolla voi maksaa paikan päällä.

Mikäli tulet kauempaa, voit halutessasi varata majataloon majoituksen myös torstaista. Ota yhteyttä suoraan majataloon lisä-vuorokausien ja hintatietojen suhteen: kestikievari.herranniemi@gmail.com

 

Kurssin alustava ohjelma:

Perjantai:

16.00- Osallistujien saapumiset

17.00 Illallinen

18:00 Kurssin aloitus

Saunominen

 

Lauantai:

08.00 Aamiainen

09.00 Rumpujenteko alkaa

12.00 Lounas

13.00 Tauko

Rumpujenteko jatkuu

17.00 Illallinen

Rumpujenteko jatkuu

Saunominen

 

Sunnuntai:

08.00 Aamupala

09.00 Kurssin opetusta shamanistisesta seremoniasta; lähtökohta ja tavoitteet, seremonian muodostuminen, seremonialistin tehtävä, shamanismi ja seremoniallisuus

12.00 Lounas

13.00-14.00 Tauko

14.00 Seremonia

16.00 Kevyt ruokailu

17.00 Kurssi päättyy ja kotiinlähtö