***KURSSI ON TÄYNNÄ***

Äiti Maa, Rummut ja Seremonia

IMG_5087.JPG
 
 

Seremoniallinen Rumpukurssi  

6.-7. huhtikuuta 2019

Majatalo Puukarin Pysäkki

ÄITI MAAN SEREMONIA * NAISEUDEN MUUTTUVA VOIMA * SEREMONIALLISET RUMMUT * SHAMANISTINEN SEREMONIA *

 

Opettajina

Jaana Louhelainen ja Helena Karhu

Tapaamme tunnelmallisen Puukarin Pysäkin pirtissä Ylä-Karjalan jylhissä maisemissa. Maantieteellinen sijaintimme on Valtimossa, jossa on koko Karjalan alueen ”valtimo-suoni”. Tämä on Äiti Maan Valtimo. Maakuntamatkailemme tänne, yhdessä lepäämään ja iloitsemaan Äiti Maan runsaista antimista elämäämme. Iki-ihanaa toivottaa sinut tervetulleeksi tähän pyhään tupaan, jossa himmeli helisee omaa hiljaista ääntään.

Teemme kurssin aikana pienet pyöreät rummut, jotka vihkitään seremonioita varten. Rummut on nimetty yhteisesti Äiti Maan Rummuiksi, ja ne valmistetaan erityisesti Äiti Maan Seremonioita varten. Jokainen kurssille osallistuja saa initiaationa yhteisen Äiti Maa Seremonian eteenpäin vietäväksi. Luomme seremonian yhdessä viikonlopun aikana. Äiti Maan Seremonioiden tarkoituksena on vahvistaa luontoyhteyttä, tasapainoista elämänpolkua, sekä kunnioittaa nöyrästi kaikkea elollista maan päällä. Seremonian avulla suuntaamme, koemme ja vahvistamme naiseuden voimaa. Seremonian keskiössä on Äiti Maan Lähde, jota kukitamme ja herätämme kohti kevättä. Opimme seremonialistin tehtävästä omiin tarpeisiimme tai yhteisölliseen käyttöön.

Äiti Maa on shamanistisessa perinteessä eteläisen ilmansuunnan elementti, maa-elementti eli fyysisen dimension elementti. Maa on feminiininen elementti, ja se tuo meille fyysistä voimaantumista, luontoyhteyttä, tasapainoa, juurevuutta, maadoittumista, ja elämää synnyttävää luovuutta. Keskitymme tällä kurssilla kunnioittamaan, kiittämään ja iloitsemaan kaikesta siitä, mitä Äiti Maa meille on antanut, ja että voimme olla yhdessä tässä ajassa ja tilassa nostattamassa alkukevään tunnelmia.

Naisille ja miehille:

Tämä kurssi on naisille, jotka haluavat elää yhä vahvemmin oman naiseutensa voimassa ja haluavat kerätä rohkeutta saavuttaakseen ja koskettaakseen voimansa lähdettä.

Kurssi on myös niille upeille miehille, jotka uskaltavat tai haluavat uskaltautua avautua kokonaisvaltaisesti naisen voimille, ja löytää oman sisäisen voimansa tätä kauta.

Käytännöntietoja:

Mikäli sinulla jo on Tyynelän Tuvan / Louhen Polun rumpu:

Mikäli sinulla jo on Tyynelän Tuvan / Louhen Polun rumpu, ja haluat initioida olemassaolevan rumpusi Äiti Maan Seremoniaan, voit osallistua myös ilman uuden rummun valmistusta. Tällöin lauantai-päivä jää lepoon ja ulkona retkeilyyn, sillä aikaa kun muut valmistavat rumpua. Illalla sitten teemme yhteisen session ja saunomme, ja sunnuntaina jatkamme seremonian parissa. Tässä tapauksessa saat alennusta kurssin hinnasta. Suosittelemme kuitenkin harkitsemaan uuden rummun synnyttämistä tähän tarkoitukseen.

Mikäli sinulla on toisen henkilön kuina Jaanan kanssa tai yksin valmistamasi rumpu:

Tässä tapauksessa ovi on sinulle auki myös Tyynelän Tuvan rumpuperheeseen, ja kutsu on osallistua valmistaen uusi rumpu tähän tarkoitukseen voimaksesi, iloksesi ja tueksesi!

Opettajat:

Rumpukurssin opettaja:

Rumpuäitinä kurssilla toimii Jaana Louhelainen. Jaanan on pienen pojan äiti ja yksityisyrittäjä Louhen Polku-yrityksessään. Jaana kertoo:

Paluu rumpuni synnyinjuurille noin kuusi vuotta sitten; Ensimmäinen rumpuni syntyi Valtimolla. Syvältä koskettava viikonloppu, joka avasi uuden lehden elämässäni. Rummun ikiaikainen kumina sai minussa liikkeelle jotakin, se herätti rakkauden ja kunnioituksen tätä mystistä soitinta kohtaan. Tämän tunteen haluan jakaa eteenpäin rumpujeni ja rumpujen syntypäivien myötä, niille jotka haluavat kulkea tämän pienen hetken tätä polkua kanssani.

Olen juukalainen luontais- ja energiahoitaja, rummuntekijä, sekä rummunteon opettaja. Tuon rumpujeni kautta voimaa ja rohkeutta edetä omalla elämänpolulla sydämen viitoittamaa tietä.

Jaana Louhelainen, puh. 050-3573373

Louhen Polku: www.facebook.com/louhenpolku

Seremoniallinen opettaja:

Kurssin seremoniallisena ohjaajana toimii vuonna 1978 syntynyt Helena Karhu, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus). Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista ja kansanparannuksesta . Helenan tutkimuskohteita ovat muun muassa naisshamaanit ja naisten näkijyys. Helena on 6-vuotiaiden kaksosten äiti. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa mm. Pohjoismaisessa kulttuurirahastossa ja Pohjoismaisessa ministerineuvostossa, kunnes elämä toi hänet kokopäiväisesti kutsumuksensa pariin.  Helenan voimapaikka on Koli ja Pielisen alue, ja Helena kokee tehtäväkseen olla mukana herättämässä Kolin ikiaikaista voimaa. Yksi Helenan elämäntehtävistä on perustaa shamanismin ja kansanparannuksen keskuksen, Karhun Talon, Kolille.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta, kuten Lama Zopa Rinpochelta, Lama Tsultrim Allionelta ja HH Dalai Lamalta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasiliaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä yhteistyön tärkeyttä.

Kurssin pitopaikka:

Majatalo Puukarin Pysäkki, Kajaanintie 844, Valtimo, www.puukarinpysakki.com Ajomatka Joensuusta on noin puolitoista tuntia

Pääsemme tällä kurssilla nauttimaan ihastuttavan yläkarjalaisen majatalon lämmöstä ja vieraanvaraisuudesta. Majatalon arvomaailma pohjautuu luonnon kunnioitukselle, jonka vuoksi majapaikan toiminnassa on ajateltu mahdollisimman ekologisesti ja toiminta perustuu kestävälle matkailulle. Majatalo on kuuluisa erityisesti karjalaisesta ruokaperinteestään ja sillä on ”Karelia a la Carte”-tunnus. Keittiön sydän on puulämmitteinen uuni, ja raaka-aineet tulevat suoraan lähiseudun tuottajilta.

”Olen onnellinen ajatellessani, että tämä kurssi on Valtimolla. Olen ollut tässä viihtyisässä pirtissä viimeksi noin 20 vuotta sitten kuuntelemassa kanteleensoittoa. Nyt palaan, ja kuulen rumpujen kutsun. Teidän kanssanne...” Helena Karhu

Sopiiko Kurssi minulle?

Kurssi soveltuu kaikille, jotka kokevat luontaista mielenkiintoa kurssin aihepiiriä kohtaan. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön. Ruokailut ovat kurssin aikana kasvisruokaa. Kurssille ovat tervetulleita myös yli 10-vuotiaat nuoret vanhempansa tai lähisukulaisen seurassa.

Ilmoittautuminen:

Kurssimaksu on 395 EUR sis. kurssin sisältö, majoitus jaetussa huoneessa täysihoidolla sisältäen liinavaatteet, lauantai-sauna, sekä tarvikkeet rumpua ja kapulaa varten.

Mikäli et valmista rumpua kurssin aikana, vähennetään kurssin hinnasta -95 EUR. Tämä mahdollisuus on osallistujille, joilla on jo valmiiksi Tyynelän Tuvan rumpu.

Kurssimaksu ei sisällä matkoja Puukarin pysäkille eikä matkavakuutusta.

Ilmoittautumiset viimeistään 2 viikkoa ennen kurssin alkua. Kurssille on maksimissaan 10 paikkaa rummuntekijöille. Sen lisäksi on paikkoja henkilöille, jotka eivät rakenna rumpua, mutta joilla jo on Tyynelän Tuvan rumpu. Kurssilla on yhteensä maksimissaan 15 henkeä.

Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu lähettämällä nimi, puhelinnumero ja sposti osoitteeseen info@karhuntalo.com Ilmoita samalla, mikäli voit joko tarjota kyytiä tai mikäli tarvitset kyytiä Valtimolle. Ilmoita myös mahdollisista ruoka-aine-allergioistasi. Kurssimaksu maksetaan kokonaisuudessaan viimeistään 2-4 viikkoa ennen kurssin alkua.

Mikäli tulet kauempaa, voit halutessasi varata majataloon majoituksen myös perjantaista. Ota yhteyttä suoraan majataloon lisä-vuorokausien ja hintatietojen suhteen: majatalo@puukarinpysakki.com tai 0503443824

 

Kurssin alustava ohjelma:

Lauantai:

10.00 Kurssi alkaa

12.00 Lounas

13.00 Tauko

Rumpujenteko jatkuu

17.00 Illallinen

Rumpujenteko jatkuu

Saunominen

 

Sunnuntai:

08.00 Aamupala

09.00 Kurssin opetusta shamanistisesta seremoniasta; lähtökohta ja tavoitteet, seremonian muodostuminen, seremonialistin tehtävä, shamanismi ja seremoniallisuus

12.00 Lounas

13.00-14.00 Tauko

14.00 Äiti Maan Seremonia

16.00 Kevyt ruokailu

17.00 Kurssi päättyy ja kotiinlähtö

 

 

 .