JUHANNUKSEN

PERHERETRIITTI

19.- 23. kesäkuuta 2019

Metsäkartano, Rautavaara

 Perheen oma mandala * Perheen toteemi- ja voimaeläimet * Lapsiystävällinen juhannus * Cherokee-intiaani * Seikkailu luonnossa * Lapset & luonnonhenget *

 

ohjaajina Helena Karhu ja Mike MarlerTämä retriitti toivottaa tervetulleeksi perhehenkiset ihmiset keskikesän juhlaan. Olet tervetullut myös yksin tai ystävän kanssa, mikäli koet kutsua viettää juhannus tällä tavoin eräänlaisessa heimoperheessä, jossa on kaikenikäisiä ihmisiä. Teemme yhdessä helposti-lähestyttäviä keskikesän seremonioita ja juhlistamme elollisuuttamme Metsäkartanon uskomattoman ihanassa ympäristössä. Tämä on todella uniikki mahdollisuus ottaa ilo irti juhannusajasta, ja ”kasvattaa perhettämme”.

PERHEEN TOTEEMIT, VOIMAELÄIMET JA LUONNON HENGET

Meillä kaikilla on omat voimaeläimemme ja omanlaisemme luontoyhteytemme. Pidämme hauskaa ja löydämme itsestämme ja perheestämme uusia puolia voimaeläinten ja perhetoteemin avulla. Teemme yhteisiä, helppoja, luovia harjoituksia, jotka sopivat kaikenikäisille. Tutkimme, mitkä eläimet ja luonnon olennot tulevat meitä vastaan Metsäkartanoa ympäröivässä koskemattomassa luonnossa. Juhlimme yhteenkuuluvuuttamme eläinten ja luonnon olevaisten kanssa. Toteemi- ja voimaeläinten on tarkoitus tuoda ainoastaan iloa, hyvää vointia ja tasapainoa meille ja perheillemme.

PERHEEN OMA MANDALA

Mandala on on sanskrittia joka meinaa ”ympyrää”, ja se heijastaa universumin rakennetta pienestä mikrokosmoksesta aina isoon makrokosmokseen asti. Tarkastelemme yhdessä omaa perhemandalaamme, ja mitä eri tasoja mandalalla on perheissämme: Kuinka perheellä on monia ulottuvuuksia, vaihtuvia entiteettejä, ja kasvun paikkoja. Kuinka voimme hoitaa jokaista perheessämme ja tukea heitä heidän omalla yksilöllisellä kasvun tiellä? Mitä me unelmoimme yksilöinä ja kuinka me kasvamme perheenä säilyttäen tämän henkilökohtaisen vapautemme? Luomme ja teemme erilaisia mandaloita, jotka auttavat meitä hahmottamaan perheemme eri kosmoksen tasoja. Mandalan luomisen avulla tuemme ja ymmärrämme perheenjäseniämme näillä eri kosmoksen tasoilla. Tuemme rakkaimpiamme heidän vapaudessaan kasvaa. Tuomme lisää syvyyttä ja yhtenäisyyttä tähän harjoitukseen ja löydämme sen avulla kasvavaa iloa perheisiimme.

CHEROKEE-VIISAUS

Meillä on suuri ilo ja kunnia toivottaa tervetulleeksi Cherokee-Isä Mike Marler Suomeen Austinista, Texasista. Tässä muutama sana Mikeltä;

Cherokee yhteisössä on seitsemän eri klaania: a ni g ilo hi (pitkät hiukset), a ni sa ho ni (siniset), a ni wa ya (sudet) a ni go te ge wi (villit perunat), a ni a wi (peurat), a ni tsi s qua (linnut), ja a ni wo di (maalaus). Minun esi-isäni ovat olleet siniseltä klaanista ja susien klaanista. Kuitenkin sopusoinnussa matrilineaalisen Cherokee luonnon kanssa, minun Isoisoäiti oli sinisestä klaanista. A ni sa ho ni Sininen klaani henkieläimet on pantterin tai villikissan ja karhun (mitä on pidetty klaaneista vanhimpana). Historiallisesti, tämä klaani on syntynyt monien ihmisten kesken, jotka olivat kykyneväisiä tekemään erikoisia lääkkeitä lapsille. Joissain Cherokeiden seremoniallisissa paikoissa, sininen paikka on vasemmalle pitkien hiusten paikasta. A ni way a Susi on tiedetty läpi ajan suurimpana klaanina. Rauhan aikana päällikkö ja sotapäällikkö valtion puolelta, sotapäällikkö olisi tullut tästä klaanista. Sudet ovat tunnettuja suojelijoina. Joissain Cherokee seremonia maissa Susien paikka on vasemmalle Sinisten paikasta.

LUONTORETKET , AKTIVITEETIT JA LEIKIT

Metsäkartano on yksi lempipaikoistani Suomessa. Luonnontilainen metsä ja upea erämaa järvi luovat rauhallisen ja uniikin tilan yhdessä Metsäkartanon upeiden puitteiden kanssa. Saamme nauttia Metsäkartanon tarjoamista aktiviteeteista. Pääsemme soutelemaan kanootilla tai kajakilla järvelle, pyöräilemään maastopyörillä lähialueelle tai patikoimaan lähimaastoon kauniille luontopoluille. Vapaa-ajalla voit kokeilla geokätköilyä, mennä kalastamaan tai hieman eksoottisemmin metsägolfia.

Täällä ei tekeminen lopu kesken! Toisaalta, voimme vain rentoutua yhdessä.

Lisätietoja: http://www.metsakartano.com/

 

Ohjaajat:

Retriitin opettajana toimii joensuulainen, vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on 6-vuotiaiden kaksosten äiti, jolla on taustalla pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa. Helena tekee tällä hetkellä väitöskirjaa Itä-Suomen yliopistossa, tutkien edelleen näkijyyttä, shamanistista kokemusta ja seremoniallisuutta. Helena kokee elämäntehtäväkseen shamanismin ja kansanparannuksen opettamisen, tutkimisen ja edistämisen perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com).

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on oppinut syventäviä opintoja shamanistisesta alkemiasta, parantamisesta ja taikuudesta. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa erityisesti shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä haluaa painottaa perheille tapahtuvaa toimintaa.

Mike Marler: On suuri ilo ja kunnia toivottaa tervetulleeksi isoisä Mike Marler opastamaan retriitillemme Suomeen. Mike matkustaa määränpäähämme Austinista, Teksasista. Miken elämän kokemukset ovat uskomattoman moninaiset, ja hän on työskennellyt eri ihmisen toiminnan aloilla. Hänen intohimonsa löytyy luonnonsuojelun ja permakulttuurin parista. Hän on matkustanut ympäri maailmaa ja on ollut myös useita kertoja Itä-Suomessa. Mike kantaa Cherokee-ihmisten perintöä ja hän rakentaa eteenpäin globaalia siltaa shamanismia harjoittavien ihmisten välillä.

MAJOITUS:

On kaksi vaihtoehtoa: Voit joko varata oman loma-huoneiston perheellesi tai majoittua erähotelli Sirnikassa. Hotelli Sirnikan huoneissa on omat kylpyhuoneet.  Jaettuja tiloja ovat keittiö ja takkahuone.

Loma-asunnot ovat täysvarusteltuja huoneistoja, johon mahtuu 6-8 henkilöä. Huoneistossa on kaksi makuuhuonetta, joissa on kaksi vuodetta. Yläkerran parvella

on mahdollisuus 4-5 lisävuoteelle. Varusteluina on myös kaksi WC:tä, kylpyhuone, sauna, olohuone sekä tupakeittiö. Kaikissa asunnoissa on uuni, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin, tiskikone, jääkaappi pakastimella, takka, TV, DVD-soitin, hiustenkuivain, silitysrauta.

RUOKA:

Retriitin aikana ateriamme ovat tyypillisiä suomalaisia ruokia, jotka on tehty pääasiassa paikallisista ekologisista raaka-aineista. Retriitin aikana meille on tarjolla aamiainen, lounas ja illallinen.

Jos sinulla on erityisruokavalio tai allergioita kerro ne meille. Keittiö on joustava tarpeidesi mukaan.

 

YHTEYDET METSÄKARTANOLLE:

Metsäkartanolle pääsee helpoiten omalla autolla.  Lähin junayhteys on Nurmekseen, josta on noin 50 km matka Metsäkartanolle esimerkiksi jaetulla taksilla. Matkahuollon sivuilta voi tarkistaa bussiyhteyksiä Rautavaaralle. 

 

RETRIITTIMAKSUT:

·       545€ aikuiselta sisältää täyshoidon ja majoituksen kotoisassa erähotelli Sirnikassa. Ruokailut sisältyvät saapumis-illallisesta aina lähtöpäivän aamiaiseen asti. Hintaan sisältyy myös retriitti ohjelma, opetukset, sekä vapaa-ajan varusteiden käytön. Voit lainata kajakkeja, kanootteja, maastopyöriä veloituksetta. Erähotelli Sirnikka sijaitsee metsäkartanon pihapiirissä. Valittavana on 2-4 hengen huoneita. Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone. Osa kahden hengen huoneista on mahdollista yhdistää isommiksi perhehuoneiksi. Sirnikassa on yhteiskäytössä takkahuone, keittiö sekä TV.

·       615€ /aikuinen / majoitus lomahuoneistossa täysihoidolla. Lomahuoneistot on suunniteltu erityisesti perheille. Huoneistossa on 1-3 makuuhuonetta, tupakeittiö, saunatilat sekä täyskorkea parvi, johon mahtuu 4-5 vuodetta. Kaikissa huoneissa on täysvarustelu pyykinpesukoneesta aina langattomaan wifiin. Hintaan sisältyy retriitin ohjelma, opetukset sekä varusteet vapaa-ajan viettoon.

Alle viisi vuotiaat lapset veloituksetta. 5-16-vuotiaat lapset puoleen hintaan.

Myös koirasi on tervetullut mukaan! Metsäkartano veloittaa 15€ maksua jos tuot koiran.

KÄYTÄNNÖN TIETOJA:

Tämä retriitti pidetään suomeksi sekä englanniksi. Retriitillä ei ole erillistä tulkkia, joten vanhemmat kääntävät lapsilleen asiat, niinkuin parhaaksi näkevät. Pidämme erityisesti huolta siitä, että ohjelma on tasapainoinen lapset huomioon ottaen mutta myös, että aikuisille jää mahdollisuus omiin meditaatiohetkiinsä.

Retriitti on alkoholiton ja päihteetön.

Voit ilmoittautua mukaan maksamalla rekisteröintimaksun 290€ aikuiselta ja 145€ lapselta (5-14v) Alle 5-vuotiaat lapset pääsevät mukaan ilmaiseksi. Retriitin loppumaksu suoritetaan paikanpäällä Metsäkartanolla.

Ilmoittaudu Holvin kautta : https://holvi.com/shop/karhuntalo/section/kurssit-ja-retriitit-courses-retreats/

Sinun tulee tutustua Karhun talon vastuuvapautukseen ja peruutusehtoihin ennen varauksen tekemistä. Sitoudut varauksen tehdessä näihin ehtoihin: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Infoa meille allergioistasi osoitteeseen info@karhuntalo.com sekä minkäikäisiä lapsesi ovat retriitin aikana.

 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

IMG_2456 (1).JPG

Voit ilmoittautua lähettämällä nimesi, puhelinnumerosi ja spostiosoitteesi osoitteeseen:

info@karhuntalo.com