Hyvinvoinnin ja luontoyhteyden puolesta.

Onnellisuuden lähteille.
 

 

Karhun Talo on projekti, jonka tarkoituksena on muodostaa kansanparannuksen ja shamanismin keskus synnyinseuduille Pohjois-Karjalaan. Karhun talo tarjoaa jo nyt kurssi- ja retriittitoimintaa, sekä yksittäisiä sessioita ympäri Suomea. 

Karhun Talon tavoitteena on tuoda kansanparannukselliset ja shamanistiset palvelut helposti lähestyttäväksi, ja käyttää näitä ikiaikaisia ja luotettavia menetelmiä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Helena Karhu

Helena Karhu on paitsi kansanparantaja ja shamanismin harjoittaja ja opettaja, hän on myös shamanismin tutkija, joka tekee väitöskirjaa Itä-Suomen yliopistolla.

Helena on syntynyt vuonna 1978 Joensuussa, koulutukseltaan YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus). Helena on 6-vuotiaiden kaksosten äiti, jolla on ollut pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa. Helena asui yli 13 vuotta Kööpenhaminassa, jonka jälkeen hänen sielunsa kutsui takaisin kotiseuduille Itä-Suomeen. Helenan elämäntehtävä on paitsi äitiys, myös antropologinen väitöskirjatyö, sekä projektien, kuten Karhun talon edistäminen. 

Helena painottaa erityisesti shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä shamanistisen yhteistyön tärkeyttä. Helenan toimenkuva Suomessa kattaa myös ethno-spirituaaliset retket ja rumpumatkat luonnossa.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta, kuten Lama Zopa Rinpochelta ja HH Dalai Lamalta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasilialaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden.

"Haluan olla mukana lisäämässä luottamusta, kokemusta, ja tieteellistä tietoa kansanparannuksen mahdollisuuksista ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta. Ihminen koostuu kehon lisäksi sielusta, mielestä, ja hengestä. Nämä tietoisuuden ulottuvuudet on otettava huomioon, mikäli haluamme pitkän, terveellisen ja onnellisen elämän. Tarvitsemme kokonaisvaltaista hoitoa hyvinvoinnillemme.

On hienoa, että Suomessa on useita erinomaisia kansanparantajia ja energiahoitajia. Toivon, että myös yhteiskunnan hoitolaitoksissa näitä hoitoja voitaisiin käyttää osana terveydenhuoltoa. Esimerkiksi Reiki-energiahoitoja käytetään jo joissain maailman johtavissa sairaaloissa. Toivon, että tämä asia edistyy myös Suomessa." Helena Karhu


 

 
Helena