Keijujen Ystävät:

shamanistinen kurssi

Kuva: Tuomiston Kartano

Kuva: Tuomiston Kartano

 
 

29.-31. toukokuuta 2020

Tuomiston kartano


 

SHAMANISMIA KOKEMUKSELLISESTI * KEIJUT * APACHETA ELI KIVIPYRAMIDI * SEREMONIA * RUMPUMATKA

 

Ohjaajana

Helena Karhu

 

Tuomiston puutarha ja puutarhan keijut kutsuvat meitä nostamaan iloa ja valoa tähän viikonloppuun ja koko elämänketjuun. Opimme viikonlopun aikana shamanismin perusteita ja nautimme erityisestä keiju-teemasta. Keijujen läsnäolo aikuisiällä kutsuu leikkivyyteen, mielikuvituksen rikkauteen, kevään taikuuteen, ja kauneuden arvostamiseen niin meissä itsessämme kuin ympäröivässä luonnossa. Tuomiston puutarha ja omenapuiden keväinen kauneus hellien voimistaa meitä nostattamaan energiaa ja säteilemään hienovaraisesti keijujen lailla.

Keijut ovat eläviä olentoja, joiden tietoisuus on yhtä askelta, yhtä tasoa, ylempi ihmisyydestä. Verrattuna muihin henkiolentoihin, joita on kuvattu kansanperinteessä, keijut ovat myös lähimpänä ihmisyyttä. Kun teemme tämän muutoksen tietoisuudessamme, muutamme samalla koko havaintokykymme muista elävistä olennoista.
— R.J. Steward

Luomme viikonloppuun tasapainoa siten, että korkeaa ja hienoa energiaa värähtelevien keijujen lisäksi teemme työtä myös kivien kanssa. Rakennamme viikonlopun aikana Tuomiston kartanon puutarhaan apachetan, eli pyhän kivipyramidin. Opimme kivipyramidin pyhityksestä, rakentamisesta ja aktivoinnista. Viikonlopun jälkeen pystyt rakentamaan myös oman pyramidisi sopivalle paikalle. Omistamme tämän viikonlopun pyramidin keijuille, ja teemme erityisen kevät-seremonian. Lue lisää alta shamanismin perusteista ja pyramidista. Tervetuloa Karhun Talon kurssille Tuomiston kartanoon!

***

Tämä kurssi sopii kaikille, joilla on luonnollista uteliaisuutta tutustua shamaanin toiminnan perustehtäviin, ihmisen tietoisuuden luonnollisiin ulottuvuuksiin ja omaan itseemme tässä kohdassa elämäntietämme. Kurssi on suunnattu erityisesti ensimmäisiä kertoja shamaanin maailmaan tutustuville, tai henkilöille, jotka ovat harjoitelleet itsekseen, mutta haluavat nyt kokeilla yhteistä polkua viikonlopun ajan. Viikonloppu soveltuu myös aiemmin shamanismia harjoittaneille, mutta ensimmäistä kertaa Karhun Talon kursseille osallistuville. Kokeneille shamaaniheimolaisille kurssi mahdollistaa rentouttavan viikonlopun uusien ystävien kanssa.

Käsittelemme kurssin aikana shamaanin toiminnan peruskiviä; mitkä ovat shamaanin tehtävät omassa elämässä ja laajemmassa merkityksessä. Teemme yhteisen energeettisen perustan, josta shamanistinen toiminta voi kehittyä. Kurssin aikana käsittelemme maailmankaikkeuden peruselementtejä, ja saamme kokemuksellisen käsityksen kuinka nämä yhdistyvät shamanistisessa tietoisuudessa. Kurssin aikana osallistujat tekevät omat shamanistiset alttarinsa, eli niin sanotun ”medicine table”:n, joka toimii shamaanin tukipisteenä oman taikuuden löytymisessä. Opit, kuinka tehdään perustus shamanistiselle alttarille, ja kuinka maa, vesi, ilma, tuli, ja avaruus yhdistetään alttariin harmonisesti, ja kuinka voit tehdä hyvän perustan omalle mahdolliselle shamanistiselle toiminnallesi. Alttari toimii shamaanin työn keskiössä, keräten siihen tärkeimmät työkalut ja hoitomuodot.

Rakennamme tällä kurssilla apachetan, eli pyhän kivipyramidin. Apacheta toimii ikäänkuin ”akupunktio-pisteenä” Äiti Maahan, hoivaten ja voimistaen sitä. Sadat ja tuhannet apachetat ympäri maapalloa muodostavat yhdessä muiden pyhien rakennelmien (kuten temppelien, stupien, kirkkojen) kanssa pyhän verkoston, jota osaltamme edistämme universaalissa, yhtenäistävässä mielessä. Kivet, joiden kanssa operoimme apachetan yhteydessä, toimivat osaltaan shamanistisina parantavina välineinä. Voimme itse jättää murheemme ja vaivamme kivien välityksellä tähän rakennelmaan, ja yhdistämme voimamme. Apacheta tulee toimimaan seremonioidemme keskiössä. Opit tekemään apachetan siten, että voit halutessasi rakentaa sellaisen myös omaan tärkeään paikkaasi.

Tuomiston kartanon kurssin erityisenä teemana ovat keijut, jotka kutsuvat meitä heräämään ja vapautumaan keväänkoittoon. Tuomiston kartanon puutarhassa ja läheisyydessä on havaittu runsaasti keijuja, joten lähdemme mielenkiinnolla tutkimusmatkalle keijujen maailmaan näillä taianomaisilla mailla. Kutsumme keijut myös osaksi apachetaan liittyvää prosessiamme, mikä tekee tästä seremoniasta erityisen kauniin.

Kurssin tarkoitus on ennenkaikkea vahvistaa omaa elämäntietäsi, oletpa kurssin jälkeen shamanismin harjoittaja, tai et. 

Kaiken shamanistisen toiminnan tarkoitus on ainoastaan olla sitä, mitä olemme. Viikonlopun aikana luonto kertokoon lisää, kuka olet.

Mikäli haluat lukea lisää, mitä shamanismi on: https://www.karhuntalo.com/shamanismi


Ohjaaja:

Kurssin ohjaajana toimii vuonna 1978 syntynyt Helena Karhu, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus). Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista ja kansanparannuksesta . Helenan tutkimuskohteita ovat muun muassa naisshamaanit ja naisten näkijyys. Helena on 7-vuotiaiden kaksosten äiti. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa mm. Pohjoismaisessa kulttuurirahastossa ja Pohjoismaisessa ministerineuvostossa, kunnes elämä toi hänet kokopäiväisesti kutsumuksensa pariin.  Helenan voimapaikka on Koli ja Pielisen alue, ja Helena kokee tehtäväkseen olla mukana herättämässä Kolin ikiaikaista voimaa. Yksi Helenan elämäntehtävistä on perustaa shamanismin ja kansanparannuksen keskuksen, Karhun Talon, kotiseuduille Pohjois-Karjalaan.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä yhteistyön tärkeyttä.

 

Kurssin pitopaikka:

Tuomiston Kartano sijaitsee Sastamalassa, Tampereen suunnilla. Tämä on vuonna 1854 rakennettu kaunis kartano, jonka valoisa yogini-emäntä Tuuli Lóven on kehittänyt ainutlaatuiseksi retriittipaikaksi. Tila huokuu monipuolista historiaa, ja tilan alueella on jopa viikinkihautoja ajalta 600-800 jkr. Tutustumme yhdessä alueen voimapaikkoihin, ja omalla pyramidillamme luomme myös yhden lisää.

Tuomiston Kartano sijaitsee 7 kilometrin päässä Tampere–Pori -valtatiestä ja 10 minuutin kävelymatkan päässä Karkun juna-asemasta. Sekä Tampereen että Porin suunnasta kulkevat junat pysähtyvät asemalla. Omalla autolla matka Tampereelta kestää noin 30 minuuttia.

https://www.tuomistonkartano.fi/


Sopiiko Kurssi minulle?

Kurssi soveltuu kaikille, jotka kokevat luontaista mielenkiintoa kurssin aihepiiriä kohtaan. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön. Ruokailut ovat kurssin aikana kasvisruokaa. Kurssille ovat tervetulleita myös yli 10-vuotiaat nuoret vanhempansa tai lähisukulaisen seurassa.

Ilmoittautuminen:

Osallistumismaksu on alennushintaan 212 EUR sis. kurssin sisältö ja pienen keiju-lahjan. Mikäli haluat sponsoroida Karhun Talon toiminnan kehitystä, on sponsori-hinta 250 EUR. Hinnat sisältävät 24% ALV.

Majoitus täysihoidolla sis. majoitus jaetussa huoneessa täysihoidolla on 220 EUR sis. ALV. Ruokailut ovat kasvisruokaa. Lisämaksu erikoisruokavaliosta (gluteeiniton, laktoositon jne.) on 20 EUR kurssin ajalta. Lisämaksu 1-hengen huoneesta on 20 EUR / yö eli 40 EUR /kurssiviikonloppu.

Kurssimaksu ei sisällä matkoja eikä matkavakuutusta. Luethan Karhun Talon varaus- ja peruutusehdot sekä vastuuvapautus-säännöt: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu maksamalla osallistumismaksu jommasta kummasta linkistä:  

Karhun Talon sponsoreille:

 

Kurssin alustava ohjelma:


Perjantai:

16.00- Osallistujien saapuminen

17.00 Kurssin aloitus

19.00 Illallinen

20.00 Seremonia tai rumpumatka
Lauantai:

08.00 Aamiainen

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounas

13:00-15:00 Tauko

15:00 Kurssin ohjelma

19.00 Illallinen

20.00 Saunominen
Sunnuntai:

08.00 Aamiainen

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounastauko

13:00-14:00 Kurssin päätös