Metsien Ystävät: Luonnon Henget

shamanistinen kurssi

metsa_tunnuskuva_ilman_tekstia.jpg
 
 

22.-24. toukokuuta 2020

Puukarin Pysäkki


SHAMANISMIN PERUSTEITA JA JATKOA * LUONNON HENGET * HALTIJAT * APACHETA ELI KIVIPYRAMIDI * RUMPUMATKA

 

Ohjaajana

Helena Karhu

 

Tapaamme tunnelmallisen Puukarin Pysäkin pirtissä Ylä-Karjalan jylhissä vaaramaisemissa kevään puhjetessa loistoonsa. Käymme viikonlopun aikana läpi shamanismin perusteita riippuen ryhmän koostumuksesta ja aiemmista kokemuksista. Teemme pirttiin shamaanin alttarimme, ja perehdymme lisää shamaanin tien saloihin. Tutkimme viikonlopun aikana yhdessä erilaisia luonnonhenkiä. Luonnonhenkiin tutustuminen edellyttää shamanistiseen tilaan astumista, eli tietoisuuden tilaan, jossa tontut, maahiset ja kaiken karvaiset luonnokkaat voivat tulla näkyviksi. Vahvistamme tietoisuutemme laajuutta niin arkitietoisuuden kuin shamanistisen tietoisuuden puolilla: Mitä vahvempi toinen, sitä vahvempi myös toinen puoli! Näin aivojemme ja koko kehollisen tietoisuutemme eri osa-alueet pääsevät hyödyntämään kapasiteettimme eri puolia, voimistumaan, ja täten lisäämään kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kriittisen ja analyyttisen mielemme vastapainoksi tarvitsemme leikkimielistä hellyyttä, jossa tunnemme metsätontun kosketuksen poskeamme vasten.

Rakennamme viikonlopun aikana Puukarin pihapiiriin pyhän kivipyramidin eli apachetan kunnioittamaan metsän henkiä ja paikan haltijoita. Apacheta toimii ikäänkuin ”akupunktio-pisteenä” Äiti Maahan, hoivaten ja voimistaen sitä. Sadat ja tuhannet apachetat ympäri maapalloa muodostavat yhdessä muiden pyhien rakennelmien (kuten temppelien, stupien, kirkkojen) kanssa pyhän verkoston. Edistämme osaltamme tätä verkostoa universaalissa, yhtenäistävässä mielessä. Kivet, joiden kanssa operoimme apachetan yhteydessä, toimivat osaltaan shamanistisina parantavina välineinä. Voimme jättää murheemme ja vaivamme kivien välityksellä tähän rakennelmaan, ja yhdistää voimamme. Opit tekemään apachetan siten, että voit halutessasi rakentaa sellaisen myös omaan tärkeään paikkaasi.

 

Maantieteellinen sijaintimme on Valtimossa: Täällä menee koko Karjalan alueen ”valtimo-suoni”, jossa sydän sykkii vahvana ja omana itsenään. Vahvistamme tätä sydänyhteyttämme shamaanirummun rytmissä ja luonnonhenkien valossa. Puukarin Pysäkki on koko Itä-Suomen matkailun kärkikohteita, jossa Karelia a la carte – perinneruoat ja pohjoiskarjalainen vieraanvaraisuus saavat yksinäisimmätkin metsätontutkin liikkeelle. Yläkarjalaiset maastot tarjoavat viikonloppuumme täydellisen miljöön astua metsien henkien ja hengettärien maailmaan. Retkeilemme ulkona, ja istumme piirissä shamaanirumpujen kanssa. On kevätjuhlan aika! 

Iki-ihanaa toivottaa sinut tervetulleeksi Puukarin pyhään tupaan, ja metsien henkien äärelle.

Ohjaaja:

Kurssin ohjaajana toimii vuonna 1978 syntynyt Helena Karhu, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus). Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa pohjoismaisesta shamanismista. Helenan tutkimuskohteita ovat muun muassa naisshamaanit ja naisten näkijyys. Helena on 6-vuotiaiden kaksosten äiti. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa mm. Pohjoismaisessa kulttuurirahastossa ja Pohjoismaisessa ministerineuvostossa, kunnes elämä toi hänet kokopäiväisesti kutsumuksensa pariin.  Helenan voimapaikka on Koli ja Pielisen alue, ja Helena kokee tehtäväkseen olla mukana herättämässä Kolin ikiaikaista voimaa. Yksi Helenan elämäntehtävistä on perustaa shamanismin ja kansanparannuksen keskuksen, Karhun Talon, Kolille.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä yhteistyön tärkeyttä.

Kurssin pitopaikka:

Majatalo Puukarin Pysäkki, Kajaanintie 844, Valtimo, www.puukarinpysakki.com Ajomatka Joensuusta on noin puolitoista tuntia.

Pääsemme tällä kurssilla nauttimaan ihastuttavan yläkarjalaisen majatalon lämmöstä ja vieraanvaraisuudesta. Majatalon arvomaailma pohjautuu luonnon kunnioitukselle, jonka vuoksi majapaikan toiminnassa on ajateltu mahdollisimman ekologisesti ja toiminta perustuu kestävälle matkailulle. Majatalo on kuuluisa erityisesti karjalaisesta ruokaperinteestään ja sillä on ”Karelia a la Carte”-tunnus. Keittiön sydän on puulämmitteinen uuni, ja raaka-aineet tulevat suoraan lähiseudun tuottajilta.

Sopiiko Kurssi minulle?

Kurssi soveltuu kaikille, jotka kokevat luontaista mielenkiintoa kurssin aihepiiriä kohtaan. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön. Ruokailut ovat kurssin aikana kasvisruokaa. Kurssille ovat tervetulleita myös yli 10-vuotiaat nuoret vanhempansa tai lähisukulaisen seurassa.

Ilmoittautuminen:

Osallistumismaksu on alennushintaan 175 EUR sis. kurssin sisältö. Mikäli haluat sponsoroida Karhun Talon toimintaa, on sponsori-hinta 195 EUR. Hinnat sisältävät 24% ALV.

Majoitus täysihoidolla sis. majoitus jaetussa huoneessa täysihoidolla sisältäen liinavaatteet, lauantai-saunan on 144 EUR sis. ALV. Lisämaksu 1-hengen huoneesta on 20 EUR /yö eli 40 EUR  kurssin ajalta.

Kurssimaksu ei sisällä matkoja Puukarin pysäkille eikä matkavakuutusta. Luethan Karhun Talon varaus- ja peruutusehdot sekä vastuuvapautus-säännöt: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu maksamalla osallistumismaksu valitsemastasi linkistä:  

Karhun Talon sponsoreille:


 

 Mikäli tulet kauempaa, voit halutessasi varata majataloon majoituksen lisävuorokausille. Ota yhteyttä suoraan majataloon lisä-vuorokausien ja hintatietojen suhteen: majatalo@puukarinpysakki.com tai 0503443824 / Anni.

 

Kurssin alustava ohjelma:

Perjantai:

16.00- Osallistujien saapuminen

17.00 Kurssin aloitus

19.00 Illallinen

20.00 Seremonia tai rumpumatka

 

Lauantai:

08.00 Aamiainen

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounas

13:00-15:00 Tauko

15:00 Kurssin ohjelma

19.00 Illallinen

20.00 Saunominen

 

Sunnuntai:

08.00 Aamiainen

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounastauko

13:00-16:00 Kurssin ohjelma

16:00 - kotiinlähtö