***TÄYNNÄ***

Metsien Ystävät

Kuva: Kimmo Salminen

Kuva: Kimmo Salminen

 
 

Viikonloppu Kolin kansallispuistossa

12.-15.9.2019 

 

SHAMANISMIA KOKEMUKSELLISESTI

* NÄKYJEN HAKU * METSIEN HENGET * SHAMAANINSAUVAT * SEREMONIA *

Tapaamme ruska-aikaan Kolilla. Tutustumme kurssin aikana kokemuksellisesti shamanistisiin työvälineisiin ja -menetelmiin. Valmistaudumme kurssin aikana huolella yön yli kestävään näkyjen hakuretkeen. Suomen suurin voimapaikka, Kolin ikiaikainen kristallivuori, on kannattelijasi, kun istut syksyisen metsän turvassa. Täällä sinun on hyvä puhdistautua, voimaantua, nähdä polkuasi, ja löytää tarkoituksesi. Metsän pimeä kohtu on ympärilläsi, ja voit vihdoin kuunnella sen sykettä. Mitä se syke sinulle kertoo?

Helena Karhu on tukenasi ohjaamassa näkyjenhakuprosessia, opastamassa shamaaninsauvan käyttötarkoituksiin, sekä luomassa seremoniallisen valmistautumisen näynhakumatkaan. Jokaisella kurssille osallistujalla tulee olla oma shamaaninsauva, ja mikäli sinulla ei ole sitä ennen kurssin alkua, haemme sen sinulle ensimmäiseksi.

Olet valmis tähän. Autan sinua, rohkaistun, kun olet löytänyt paikkasi, mihin haluat istua. Sisällä ja ulkona.

”Lopussa kiitos seisoo.”

Kurssin sisällöstä:

Kurssi keskittyy erityisesti keskeiseen shamanistiseen menetelmään, jolla haetaan näkyä ja opastusta omalle elämänpolulle. Torstai-ilta ja perjantai on valmistautumista näkyjen hakumatkaan. Perjantain ja lauantain välisenä yönä kurssille osallistujat viettävät yön yksin metsässä tietyssä paikassa. Lauantai on lepopäivä nukkumiseen, sisäistämiseen ja omaan olemiseen. Sunnuntaina olemme yhdessä, ja katsomme, mitä Metsien Ystävillä oli meille asiaa.

Kurssin opettaja:
Kurssin opettajana toimii vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista . Helena on 6-vuotiaiden kaksosten äiti. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa, kunnes elämä toi hänet kokopäiväisesti shamanismin pariin. Helenan shamanistinen voimapaikka on nimenomaan Koli ja Pielisen alue, ja Helena kokee tehtäväkseen olla mukana herättämässä Kolin ikiaikaista voimaa. Yksi Helenan elämäntehtävistä on perustaa shamanismin ja kansanparannuksen keskuksen, Karhun Talon, Kolille.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta, kuten Lama Zopa Rinpochelta, Lama Tsultrim Allionelta ja HH Dalai Lamalta. Helena on saanut buddhalaiset valat Lama Zopalta, Venerable Robinalta ja Mingyur Rinpochelta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasiliaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä shamanistisen yhteistyön tärkeyttä.

Kurssin pitopaikka:
Kurssi järjestetään Kolin Keitaalla, joka sijaitsee vanhalla Mattilan tilalla aivan Kolin huippujen kupeessa. Mattilan tila on Kolin vanhimpia tiloja 1750-luvulta alkaen. Idyllinen majatalo ja kurssikeskus perustuu ekologiselle toiminnalle, ja tarjoaa tunnelmallisen, luonnon keskellä olevan kurssipaikan. Koli itsessään on shamanistinen voimapaikka, ja täten Suomen hienoimpia kohteita kurssin järjestämiselle. Tervetuloa voimaantumaan Kolille! Lisätietoja Kolin Keitaasta: www.kolinkeidas.com

Sopiiko kurssi minulle?:
Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta, parantamisesta, shamanismista tai alkemiasta. Kurssille osallistujilta toivotaan aiempaa shamanistista kokemusta, esim. Karhun talon shamanismin peruskurssi tai vastaavaa, tai kattavaa omatoimista harjoitusta. Ota yhteyttä, mikäli sinulla on tästä kysymyksiä. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön.

Hinta ja ilmoittautuminen:
Kurssin hinta on 360 EUR sis. majoitus täysihoidolla (aamiainen, lounas, iltapäivä kahvi/tee ja illallinen, kaikki kasvisruokaa) jaetussa huoneessa, kurssin opetus ja sisältö.

Kurssille ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 100 EUR ilmoittautumismaksu kurssimaksusta. Loppusumma (260 EUR) kurssipaikalla kurssin alussa.

Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu spostilla osoitteeseen: info@karhuntalo.com

Ohjelma:

Torstai:

16.00 – 17.00 Osallistujien saapuminen ja majoittuminen
17.00 Tervetuliaisloitsut
18.30 Illallinen
19:30 Seremonia // Opetuksia
21:00 Saunominen

Perjantai:
08:00 Aamupala
09:00 Kurssin ohjelma // Valmistautumista näkyjenhakumatkaan
12:00 Lounas
Iltapäivän ajan taukoa sekä valmistautumista näkyjenhakumatkaan: Paikan valinta ja ohjeistus.
17:30 Illallinen
Meditaatiota / Valmistautumista
Auringon laskiessa: Näkyjen hakumatka alkaa

Lauantai LEPOPÄIVÄ:
08:00 Aamupala
Koko päivä lepoa, hiljaisuutta ja kokemuksen sisäistämistä, omatoimista taiteellista työskentelyä jne.
12:00 Lounas
15:00 Kahvi/tee
17:30 Illallinen
18:30 Saunominen

Sunnuntai:
07:30 Aamumeditaatio (vapaaehtoinen)
08:00 Aamupala
09:00 Kurssin ohjelma
12:00 Lounas
13:00-15:00 Kurssin päätösseremoniat
15:00- Kotiinlähtö