Shamaanin Maailma

Helena Karhu: Shaman Openings, water color, 2016

Helena Karhu: Shaman Openings, water color, 2016

 
 

Shamanistinen viikonloppu Frantsilassa

 

7.-10. marraskuuta 2019

Frantsilan hyvän olon keskus

opettajana Helena Karhu

 

SHAMANISMIA KOKEMUKSELLISESTI * SHAMAANIN TYÖ *  TAIKASAUVAT * SEREMONIA * VALMISTAUTUMINEN VUOTEEN 2020

 

Tervetuloa viettämään viikonloppua Frantsilaan! Tasapainoisella ja kypsällä varmuudella aloitamme valmistautumisen megavuoteen 2020.

Tämä viikonloppu vastaa kysymyksiin: Mitä on shamaanin työ? Kuinka voit inspiroitua elämäntehtävääsi shamanistisin harjottein? Konkretisoimme sitä, kuinka voit toteuttaa haaveesi ja ottaa askeleen kohti käytäntöä. Mikäli teet jo nyt shamanistista työtä, viikonloppu auttaa inspiroitumaan uusiin ideoihin, yhteistyökuvioihin, mahdollisuuksiin, sekä tuoda vahvistusta niihin aspekteihin työssäsi, mitkä vielä kaipaavat tukea. Viikonlopun harjoitteet ovat oivallisia elämäntehtäviisi ja töihisi, olivatpa ne shamanistisia tai eivät. Shamanistiset metodit ja uusi inspiraatio ovat aina tarpeen, olitpa missä työssä tahansa. Kaiken tärkeintä on, että inspiraatio ja intohimo elämään on tasapainoisesti ja positiivisesti kunnossa. Tämän viikonlopun aikana nautimme Frantsilan voimapaikasta, kun iloitsemme elämästä ja virkistäydymme elämäntehtäviin.

Yhtenä työkaluna ja voimaesineenä viikonloppuna toimii taikasauva. Viemme luovuutemme ja taikuutemme viikonlopun aikana uusille tasoille, kun pääsemme yhdessä toteuttamaan taikasauvan, joka valmistaa meitä megavuoteen 2020. Opimme viikonlopun aikana taikasauvan valmistuksesta, aktivoinnista, pyhityksestä ja käytöstä. Käytämme viikonlopun shamaaninvaloissa erityistä Shamaanin Maailma -LoitsuÖljyä, jonka valmistaa Arcanan Loitsujen Puoti erityisesti vain tämän kurssin osallistujille. LoitsuÖljy seuraa mukanamme vuoden 2020 seremonioihin.

Mikäli tämä on ensimmäisiä askeliasi shamaanin tielle, otamme viikonlopun aikana hieman tuntumaa myös shamanismin peruselementteihin ja shamanistiseen alttarityöskentelyyn. Peruslähtökohtana viikonlopullemme on seremonia, ja  olet tervetullut oppimaan shamanismin peruselementeistä, shamaanin työskentelystä, ja shamanistisesta maailmankuvasta. Perehdymme shamanistisen seremonian monipuolisuuteen, shamanistisen parantamisen mahdollisuuksiin yksilöstä yhteisöön, ja shamaanin työvälineisiin.

Kokeneille shamaanin polkua kulkeville tämä viikonloppu tarjoaa jälleen yhden mahdollisuuden syventyä oman elämäntehtävän uskomattoman moninaisiin mahdollisuuksiin, luoda yhteistä seremoniaa, oppia lisää ja jakaa kokemuksia shamaanin tiellä. Luomme viikonlopun aikana yhä vahvempaa pohjaa yksilöllisen harjoituksen tueksi ja inspiraatioksi.

Viikonloppu on myös oiva mahdollisuus rentoon irtiottoon arjesta. Nautimme niin Frantsilan maittavista ruoista, upeasta puusaunasta, kuin hämeenkyröläisistä maalaismaisemista.

Huom: Ennen kurssia järjestetään myös shamaanirummun valmistuskurssi 6.-7.11.2019 Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa rumpumestari Ari Kuivalaisen opissa, mikäli haluat tulla jo päivää aikaisemmin.

Kurssin alustava ohjelma:

Torstai 7.11.2019:

16.00 – 17.00 Osallistujien saapuminen ja majoittuminen

17.00 Tervetuliais-sanat

18.30  Illallinen

19:30  Seremonia

Perjantai 8.11.2019:

07.30 Aamumeditaatio (vapaaehtoinen)

08:00 Aamupala

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounas

13:00 Tauko 

15:00 Kahvi/tee tuokio

15:30 Kurssin ohjelma

17:30 Illallinen

Lepoa

Lauantai 9.11.2019:

07.30 Aamumeditaatio (vapaaehtoinen)

08:00 Aamupala

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounas

13:00 Tauko 

15:00 Kahvi/tee tuokio

15:30 Kurssin ohjelma

17:30 Illallinen

18:30 Saunominen

21.00-22.00 Seremonia

 

Sunnuntai 10.11.2019

07:30 Aamumeditaatio (vapaaehtoinen)

08:00 Aamupala

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounas

13:00-14:00 Kurssin päätös

14:00- Kotiinlähtö

 

Retriitin opettaja:

Helena Karhu: Kurssin opettajana toimii joensuulainen, vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on 7-vuotiaiden kaksosten äiti, jolla on taustalla pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa. Helena tekee tällä hetkellä väitöskirjaa Itä-Suomen yliopistossa, tutkien edelleen näkijyyttä, shamanistista kokemusta ja seremoniallisuutta. Helena kokee elämäntehtäväkseen shamanismin ja kansanparannuksen opettamisen, tutkimisen ja edistämisen perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com).

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on oppinut syventäviä opintoja shamanistisesta alkemiasta, parantamisesta ja taikuudesta. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa erityisesti shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä shamanistisen yhteistyön tärkeyttä.

Retriittipaikka: Frantsilan hyvän olon keskus on Hämeenkyrössä, noin 50 km Tampereelta. Hämeenkyröön pääsee helposti ja edullisesti bussilla. Retriittimme pitopaikka on idyllinen vanha maalaistalo täynnä tunnelmaa. Frantsilan luomutila ja sen yrttitarhat ovat hyvän olon keskuksen läheisyydessä. Koko paikka huokuu rauhallista ja hyvää tunnelmaa, parantavaa ja voimaannuttavaa energiaa, tarjoten täten ideaalisen paikan kurssillemme. Tervetuloa Frantsilaan! http://www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi

Sopiiko kurssi minulle?: Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa shamanismi, alkemia ja taikuus. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön.

Hinta: Osallistumismaksu 179 EUR sis. kurssiohjelman, mikä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Osallistumismaksu sisältää myös Arcanan Loitsujen Puodin erityisen Shamaanin Maailma - LoitsuÖljyn, mikä valmistetaan tilaustyönä vain ja ainoastaan tämän kurssin osallistujia varten.

Tämän lisäksi 250 EUR sis. Majoitus täysihoidolla kurssin ajan jaetussa huoneessa. Hinta ei sisällä matkoja ja vakuutusta. Lisähinta 1-hengen ja 2-hengen huoneesta. Omat liinavaatteet ja pyyhe mukaan (voi vuokrata lisämaksusta).

Ilmoittautuminen ja lisätietoja:

Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osallistumismaksu tästä linkistä: https://holvi.com/shop/karhuntalo/product/7ce389262bd2272f20316a4c4f7979db/

Majoituspaketti varataan Frantsilan ilmoittautumiskaavakkeen kautta:  

http://frantsila.jj-net.fi/ilmoittautuminen/

Lisätietoja osoitteesta info@karhuntalo.com

Lämpimästi tervetuloa mukaan!