***KURSSI ON TÄYNNÄ***

Shamanismin peruskurssi:

Teoria ja käytäntö

Kuva: CNN

Kuva: CNN

 
 

TEORIA * ALINEN, KESKINEN JA YLINEN * 3 RUMPUMATKAA * SEREMONIA

 

Tervetuloa oppimaan shamanismin perusteita Joensuussa! Tämä peruskurssi soveltuu sinulle, joka olet tutustumassa shamanismiin ensimmäisiä kertoja, sekä sinulle, joka olet jo käynyt Helenan kursseilla, mutta kaipaat lisää teoreettista pohjaa tiedonnälkään. Kurssi alkaa tällä kertaa luentomaisella osuudella, jonka jälkeen sovellamme oppimaamme käytäntöön. Suuri pääpaino tällä kurssilla on kolmen tason opetuksilla, eli opimme lisää Alisesta, Keskisestä ja Ylisestä shamaanin maailmojen klassisina tasoina. Teemme kurssin aikana peräti kolme rumpumatkaa, yhden kuhunkin tasoon. Tämän kaiken integroimme yhteisellä seremonialla.  

Tämä kurssi sopii kaikille, joilla on luonnollista uteliaisuutta tutustua shamaanin toiminnan perustehtäviin, ihmisen tietoisuuden luonnollisiin ulottuvuuksiin ja omaan itseemme tässä kohdassa elämäntietämme. Kurssi on suunnattu kaikille shamanismista kiinnostuneille. Viikonlopun erikoisuutena on lauantai-iltainen rituaalitaiteellinen ja alkemistinen teos Musta Seremonia, johon osallistuminen on vaihtoehtoista.

Kurssin tarkoitus on ennen kaikkea vahvistaa omaa elämäntietäsi, oletpa kurssin jälkeen kiinnostunut enää shamanismista tai et. Kaiken shamanistisen toiminnan tarkoitus on ainoastaan olla sitä, mitä olemme. Viikonlopun aikana luonto kertokoon lisää, kuka olet.

Kurssin opettaja:

Kurssin ohjaajana toimii vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista. Helenan mielenkiinnon kohteita ovat erityisesti näkijyys-tietäjyys, shamanistinen seremonia, naisshamaanius ja shamaanien uudet sukupolvet. Helena palasi talvella takaisin Itä-Suomeen jatkamaan opintojaan ja elämänprojektiaan Karhun Taloa, yli 13 Kööpenhaminassa vietetyn vuoden jälkeen. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa, kunnes hän teki päätöksen omistaa elämänsä kokonaisvaltaisesti shamanistiselle työlle ja äitiydelle. Helenalla on 6-vuotiaat tanskalais-suomalaiset kaksoset. 

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta, kuten Lama Zopa Rinpochelta ja HH Dalai Lamalta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasiliaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä shamanistisen yhteistyön tärkeyttä.

 

Kurssin pitopaikka:

Kurssi järjestetään Pakkahuoneella Joensuussa, upealla paikalla Pielisjoen tuntumassa. Osoite on Rantakatu 2, Joensuu.  Sunnuntaina olemme Kalmonkatiskan kodalla Joensuun Kuhasalossa joen toisella puolella.

 

Sopiiko kurssi minulle?:

Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta, shamanismista tai alkemiasta. Tai kenties haluat vain seistä vahvemmin omalla elämäntielläsi, ja löytää inspiraatiota siihen, mitä se voisi olla. Aiempaa kokemusta shamanismista ei tarvita, sillä tämä kurssi on suunnattu kaikille shamanismista kiinnostuneille.

 Kurssiviikonloppu on alkoholiton ja päihteetön.

 

Hinta ja ilmoittautuminen:

Kurssin hinta on 149 EUR sis. ALV 24%, kurssin opetus ja sisältö. Voit vahvistaa osallistumisesi varaamalla kurssin tästä:

 

Mikäli haluat osallistua lauantai-illan Mustaan Seremoniaan Pakkahuoneella klo 18-21, sinulla on mahdollisuus ostaa tarjouslippu hintaan 30 EUR (norm. 45 EUR). Lippu varataan tästä:

 

Kurssiin ei sisälly ruokailuja eikä majoitusta.

Ilmoittautumiset ovat sitovia, huomioithan Karhun Talon varaus- ja peruutusehdot.  

Kurssin alustava aikataulu:

 

Perjantai 27.9.2019, Pakkahuone:

17.00-20.00 Kurssi alkaa: Teoriaa ja tiedollista oppia shamanismista

 

Lauantai 28.9.2019, Pakkahuone:

10:00 Kurssin ohjelma: Teoriaa + RUMPUMATKA 1

12:00 Lounastauko

14:00-17.00 Kurssin ohjelma: RUMPUMATKA 2

Tauko

18.00-21.00 Musta Seremonia (vaihtoehtoinen lippupaketin ostaneille)

 

Sunnuntai 29.9.2019, Kalmonkatiskan kota:

10:00 Kurssin ohjelma: Teoriaa + RUMPUMATKA 3

12:00 Lounastauko

13.00-17.00 Kurssin ohjelma ja päätösseremonia