***kurssi on täynnä***

Shamanismin peruskurssi Joensuussa

Kuva: CNN, 9-vuotias shamaani Mongoliassa

Kuva: CNN, 9-vuotias shamaani Mongoliassa

 
 

Rentosali, Joensuu

10.-12.5.2019

Shamanismin perusteet * seremonia * shamanistinen parantaminen 

Tervetuloa oppimaan shamanismin perusteita Joensuussa! Tämä kurssi sopii kaikille, joilla on luonnollista uteliaisuutta tutustua shamaanin toiminnan perustehtäviin, ihmisen tietoisuuden luonnollisiin ulottuvuuksiin ja omaan itseemme tässä kohdassa elämäntietämme. Kurssi on suunnattu erityisesti ensimmäisiä kertoja shamaanin maailmaan tutustuville, tai henkilöille, jotka ovat harjoitelleet itsekseen, mutta haluavat nyt kokeilla yhteistä polkua viikonlopun ajan. Viikonloppu soveltuu myös aiemmin shamanismia harjoittaneille, mutta ensimmäistä kertaa Karhun Talon kursseille osallistuville. Kokeneille shamaaniheimolaisille kurssi mahdollistaa rentouttavan viikonlopun uusien ystävien kanssa.

Käsittelemme kurssin aikana shamaanin toiminnan peruskiviä; mitkä ovat shamaanin tehtävät omassa elämässä ja laajemmassa merkityksessä. Teemme yhteisen energeettisen perustan, josta shamanistinen toiminta voi kehittyä. Kurssin aikana käsitelemme maailmankaikkeuden peruselementtejä, ja saamme kokemuksellisen käsityksen kuinka nämä yhdistyvät shamanistisessa tietoisuudessa. Kurssin aikana osallistujat tekevät omat shamanistiset alttarinsa, eli niin sanotun ”medicine table”:n, joka toimii shamaanin tukipisteenä oman taikuuden löytymisessä. Opit, kuinka tehdään perustus shamanistiselle alttarille, ja kuinka maa, vesi, ilma, tuli, ja avaruus yhdistetään alttariin harmonisesti, ja kuinka voit tehdä hyvän perustan omalle mahdolliselle shamanistiselle toiminnallesi. Alttari toimii shamaanin työn keskiössä, keräten siihen tärkeimmät työkalut ja hoitomuodot.

Kurssin tarkoitus on ennen kaikkea vahvistaa omaa elämäntietäsi, oletpa kurssin jälkeen shamanistisen parantamisen ja taikuuden harjoittaja, tai et. Kaiken shamanistisen toiminnan tarkoitus on ainoastaan olla sitä, mitä olemme. Viikonlopun aikana luonto kertokoon lisää, kuka olet.

Kurssin opettaja:

Kurssin ohjaajana toimii vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus) Helena Karhu. Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista. Helenan mielenkiinnon kohteita ovat erityisesti näkijyys-tietäjyys, shamanistinen seremonia, naisshamaanius ja shamaanien uudet sukupolvet. Helena palasi talvella takaisin Itä-Suomeen jatkamaan opintojaan ja elämänprojektiaan Karhun Taloa, yli 13 Kööpenhaminassa vietetyn vuoden jälkeen. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa, kunnes hän teki päätöksen omistaa elämänsä kokonaisvaltaisesti shamanistiselle työlle ja äitiydelle. Helenalla on 6-vuotiaat tanskalais-suomalaiset kaksoset. 

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta, kuten Lama Zopa Rinpochelta ja HH Dalai Lamalta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia, brasiliaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa shamanistisessa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä shamanistisen yhteistyön tärkeyttä.

Kurssin pitopaikka:

Kurssi järjestetään Ihanan Kellarin RentoSalissa, Joensuussa. Osoite on Jääkärinkatu 1.  

Mikäli osallistut kurssille Joensuun ulkopuolelta, on kurssipaikalla mahdollisuus majoittua ilmaiseksi patjamajoituksessa. Joensuussa asuvilla osallistujilla on mahdollisuus majoittua kotonaan.

Sopiiko kurssi minulle?:

Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta, shamanismista tai alkemiasta. Tai kenties haluat vain seistä vahvemmin omalla elämäntielläsi, ja löytää inspiraatiota siihen, mitä se voisi olla. Aiempaa kokemusta shamanismista ei tarvita, sillä tämä kurssi on suunnattu erityisesti ensikertalaisille. Mikäli olet jo opiskellut shamanismia aiemmin, tai käynyt Helenan muita kursseja, tämä kurssi voi tarjota virkistävän näkökulman ja uutta syventävää tietoa.

Kurssiviikonloppu on alkoholiton ja päihteetön.

Hinta ja ilmoittautuminen:

Kurssin hinta on 135 EUR sis. ALV 24%, kurssin opetus ja sisältö.

Kurssille otetaan maks. 10 henkilöä, joten työskentelemme mukavan pienessä piirissä.

Kurssiin ei sisälly ruokailuja. Kurssille otetaan omat lounaseväät mukaan.

Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu spostilla osoitteeseen: info@karhuntalo.com

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutustapauksissa paikan voi kuitenkin lahjoittaa tai antaa toiselle.  Osallistumismaksu maksetaan kokonaisuudessaan ilmoittautumisen yhteydessä vuoden alussa.

 

Kurssin alustava aikataulu:  

Perjantai 10.5.2019:

17.00- Osallistujien saapuminen

17.30-20.00 Tervetuliaisloitsut ja kurssin aloitus

Lauantai 11.5.2019:

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounastauko

14:00-19.00 Kurssin ohjelma

Sunnuntai 12.5.2019:

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounastauko

14.00-17.00 Kurssin ohjelma