Tiibetinbuddhalainen harjoitusryhmä Joensuussa

Kevään 2019 harjoitus: Tara Buddha

Vihreä Tara

Vihreä Tara

Tiibetinbuddhismia pähkinänkuoressa:

Kevään harjoitusryhmä: Tara Buddha

torstaisin maaliskuussa klo 18.00-20.00

Paikka: Ihana Kellari, Jääkärinkatu 1, Joensuu

Tervetuloa torstai-iltaisin tutustumaan tiibetinbuddhalaisiin harjoitteisiin! Harjoitusryhmä on kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tiibetinbuddhalaisesta elämänfilosofiasta, tai kaipaavat ryhmää sen harjoitteluun. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta. Voit tulla joko kerran kokeilemaan, osallistua satunnaisesti, tai omistautua jokaiselle kerralle: Valinta on sinun. Käymme yhdessä läpi tiibetinbuddhalaista filosofiaa ja harjoitusta yksinkertaistetun Tara Buddha – sadhanan (harjoituksen) avulla.

Tara Buddha on naispuolinen Buddha, Bodhisattva, eli valaistuneen energian arkkityyppi. Kevään aikana tutustumme Taran erilaisiin ilmentymiin visualisointi-harjoituksin, meditaation ja mantran avulla. Saat kevään aikana kokemuksellisen käsityksen näiden harjoitteiden transformatiivisesta vaikutuksesta kehoon ja mieleen. Kaikkien buddhalaisten harjoitteiden tarkoitus on ihmisen tietoisuuden valaistuminen, joka on ainoa tie kohti kestävää onnellisuutta ja ihmisen kokonaisvaltaisen potentiaalin mahdollistumista.

Harjoitusryhmää vetää YTM, Hum. Kand. Helena Karhu, joka on harjoitellut Kööpenhaminan tiibetinbuddhalaisessa keskuksessa noin 10 vuotta. Helenalla on ollut mahdollisuus tavata useita vaikuttavia munkkeja, nunnia, laamoja, mukaan lukien HH Dalai Laman, sekä muita opettajia, joilta hän on oppinut tiibetinbuddhalaisuudesta. Helena on opiskellut vaikuttavien buddhalaisten opettajien, kuten Stephan Pende Wormland, Rob Preece, ja Peter Fenner, johdatuksella. Muutamista initiaatioista mainittakoon, että Helena otti mm. buddhalaiset Refuge-valat Venerable Robina Courtinilta vuonna 2012 ja hieman myöhemmin Minguyr Rinpochelta , sai Bodhisattva-valat ja Medicine Buddha-initiaation Lama Zopa Rinpochelta vuonna 2014, sekä Chöd-initaation Lama Tsultrim Allionelta vuonna 2015. Helena on käynyt läpi useita buddhalaisia opintopiirejä ja retriittejä, joista yhtenä mieleenpainuvimpina ovat olleet eri Tara Buddhille omistautuneet retriitit. Helena tekee nykyään antropologian väitöskirjaa Itä-Suomen yliopistossa, sekä työskentelee shamanismin ja kansanparannuksen edistämiseksi omassa yrityksessään Karhun Talossa.

Opintopiiri on  maksuton siten, että tilavuokra kerätään kolehtina läsnäolijoilta. Mikäli kolehtia tulee enemmän, on tarkoitus mm. yrittää hankkia Tara Buddha – patsas tai tangha-maalaus tilattuna esimerkiksi Nalandan luostarista Ranskasta.

Tämä on drop in-meditaatio, eli voit saapua paikalle ilman ilmoittautumista. Ota kolehtia varten jokunen kolikko (2-3 EUR) tai pieni seteli mukaan. Kiitos kaikille!

Ihana Kellari:

Mikäli tulet Ihanaan Kellariin 1. kertaa tai autolla, huomaathan seuraavat ohjeet:

Ihanaan kellariin saapuminen: Sisäänkäynti on Jääkärinkadun puolelta jossa on selkeät opasteet (iso musta ovaali kyltti, jossa lukee valkealla Ihana Kellari). Asunto 1. Ihana Kellari sijaitsee siis Pellervonkadun ja Jääkärinkadun kulmassa olevassa valkoiseksi rapatussa 2-kerroksisessa talossa. Talossa lukee isolla Jääkärinkatu 1. Huomioikaa että etsitte asunnon joka on merkitty 1 numerolla. Sen ovessa lukee Ihana Kellari. Ulko-ovelta on suoraan raput alas Ihanaan Kellariin. 

Auton voi parkkeerata iltaisin Ammattikoulu Riverian parkkiin joka on keskustasta päin tullessa vasemmalla juuri ennen Pellervonkadulle kääntymistä (joka muuttuu Jääkärinkaduksi).

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit kirjoittaa osoitteeseen info@karhuntalo.com