Urban Shaman 1

Shamanismin peruskurssi Helsingissä

Image: Shikoba Summer / Yellow Galactic Sun

Image: Shikoba Summer / Yellow Galactic Sun

 
 

SHAMANISMIN PERUSTEITA * SHAMAANIT KAUPUNGISSA * SISÄINEN JA ULKOINEN LUONTOYHTEYS * SEREMONIA * RUMPUMATKA

 

Ohjaajana

Helena Karhu

 

Tervetuloa oppimaan shamanismin perusteita Helsingissä! Tämä kurssi on kaikille urbaaneille kulkijoille, jotka haluavat integroida ikiaikaisen luontoyhteytensä, sielunelämänsä ja kaupunkikulttuurin. Urbaanit shamaanit kokoontuvat vihdoin Helsingin kirkkaimmassa ytimessä sydäntalven aikaan. Tutustumme yhdessä Helsingin mystiseen keskustaan ja inspiroidumme mitä täältä löytyy. Tutustumme toisiimme, ja jaamme kokemuksia Helsingin taikamaisimmista kohteista. Tästä on hyvä jatkaa!

***

Tämä kurssi sopii kaikille, joilla on luonnollista uteliaisuutta tutustua shamaanin toiminnan perustehtäviin, ihmisen tietoisuuden luonnollisiin ulottuvuuksiin ja omaan itseemme tässä kohdassa elämäntietämme. Kurssi on suunnattu erityisesti ensimmäisiä kertoja shamaanin maailmaan tutustuville, tai henkilöille, jotka ovat harjoitelleet itsekseen, mutta haluavat nyt kokeilla yhteistä polkua viikonlopun ajan. Viikonloppu soveltuu myös aiemmin shamanismia harjoittaneille, mutta ensimmäistä kertaa Karhun Talon kursseille osallistuville. Kokeneille shamaaniheimolaisille kurssi mahdollistaa rentouttavan viikonlopun uusien ystävien kanssa.

Käsittelemme kurssin aikana shamaanin toiminnan peruskiviä; mitkä ovat shamaanin tehtävät omassa elämässä ja laajemmassa merkityksessä. Teemme yhteisen energeettisen perustan, josta shamanistinen toiminta voi kehittyä. Kurssin aikana käsittelemme maailmankaikkeuden peruselementtejä, ja saamme kokemuksellisen käsityksen kuinka nämä yhdistyvät shamanistisessa tietoisuudessa. Kurssin aikana osallistujat tekevät omat shamanistiset alttarinsa, eli niin sanotun ”medicine table”:n, joka toimii shamaanin tukipisteenä oman taikuuden löytymisessä. Opit, kuinka tehdään perustus shamanistiselle alttarille, ja kuinka maa, vesi, ilma, tuli, ja avaruus yhdistetään alttariin harmonisesti, ja kuinka voit tehdä hyvän perustan omalle mahdolliselle shamanistiselle toiminnallesi. Alttari toimii shamaanin työn keskiössä, keräten siihen tärkeimmät työkalut ja hoitomuodot.

Kurssin tarkoitus on ennenkaikkea vahvistaa omaa elämäntietäsi, oletpa kurssin jälkeen shamanistisen parantamisen ja taikuuden harjoittaja, tai et. Kaksipäiväinen kurssi mahdollistaa ainoastaan lyhyen intron, josta voimme halutessamme jatkaa tutkimusmatkailua shamaanin polulla. Kurssia on mahdollisuus jatkaa 2-kurssilla toisena viikonloppuna maaliskuun lopussa.

Kaiken shamanistisen toiminnan tarkoitus on ainoastaan olla sitä, mitä olemme. Viikonlopun aikana luonto kertokoon lisää, kuka olet.

Mikäli haluat lukea lisää, mitä shamanismi on: https://www.karhuntalo.com/shamanismi

 

Opettaja:

Kurssin ohjaajana toimii vuonna 1978 syntynyt Helena Karhu, YTM (yhteiskuntamaantiede), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus). Helena on paitsi shamanismin opettaja ja kansanparantaja, myös jatko-opiskelija Itä-Suomen yliopistossa, joka tekee väitöskirjaa shamanismista Pohjoismaissa . Helena on 7-vuotiaiden kaksosten äiti. Helenalla oli pitkä työura pohjoismaisen ja kansainvälisen yhteistyön parissa mm. Pohjoismaisessa kulttuurirahastossa ja Pohjoismaisessa ministerineuvostossa, kunnes elämä toi hänet kokopäiväisesti kutsumuksensa pariin.  Yksi Helenan elämäntehtävistä on perustaa shamanismin ja kansanparannuksen keskus, Pohjois-Karjalaan.

Helenan pääopettaja on perulainen shamaani don Oscar Miro-Quesada, jonka kautta Helena on saanut syventävät opinnot shamanismin, alkemian ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Helena arvostaa suuresti suomalaista shamaanirumpuaan, joka on ollut yksi hänen suurimmista navigaattoreistaan elämässä. Helenalla on laaja tausta tiibetinbuddhalaisista opeista, ja hän on saanut opetuksia suoraan useilta valaistuneilta henkisiltä opettajilta. Omiin kokemuksiinsa perustuen Helena yhdistää omassa shamanistisessa toiminnassaan luovasti pohjoismaalaisia, perulaisia ja tiibetiläisiä shamanistisia toimintoja, tai mistä tahansa muualta, muistaen aina maailmankaikkeuden yhtenäisyyden. Helena painottaa toiminnassaan valoisaa ja hoitavaa puolta, sekä yhteistyön tärkeyttä.

 

Kurssin pitopaikka ja aikataulu:

Kurssi järjestetään Era Nova kirjakaupan kurssitilassa, Kasarmikatu 2, Helsinki.

Kurssi alkaa lauantaina klo 10.00 ja päättyy sunnuntaina klo 16.00. Kurssipäivien aikataulu elää kurssipäivien myötä hetkessä eläen. Kurssitilassa ei ole kuitenkaan mahdollista yöpyä 😊 Toivon, että kaikki kurssille ilmoittautuneet osallistuvat koko kurssin ajan alusta loppuun.

Sopiiko Kurssi minulle?

Kurssi soveltuu kaikille, jotka kokevat luontaista mielenkiintoa kurssin aihepiiriä kohtaan. Kurssi-viikonloppu on alkoholiton ja päihteetön.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautumismaksu:

Early-bird 17.11. mennessä:  155 EUR

17.11. jälkeen: 175 EUR

Osallistumismaksu sisältää kurssin opetukset ja 24% ALV.

Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu maksamalla ilmoittautumismaksu alla olevasta linkistä.

Ilmoittautumismaksu on mahdollista maksaa myös 2-3 osassa laskutuksella. Ota tässä tapauksessa yhteyttä osoitteeseen: info@karhuntalo.com

Majoitus ja ruokailut eivät sisälly kurssihintaan. Kurssimaksu ei sisällä matkoja kurssipaikalle eikä matkavakuutusta. Kurssille osallistujat ovat velvoitettu tutustumaan Karhun Talon vastuuvapautukseen ja peruutusehdoihin: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Mukavaa tavata tällä kertaa Helsingissä!