Pohdintoja shamanistisesta parantamisesta 2: Parantava Seremonia

Vaikuttaa siltä, että monilla ihmisillä on erilaisia käsityksiä siitä, mitä shamanistinen parantaminen on. Tuntuu siltä, että sen usein ajatellaan olevan rankkaa toimintaa, jossa imetään pois pahoja henkiä parannettavan kehosta ja taistellaan sielun mustissa aukoissa.  Jotkut ajattelevat, että se on hyvinkin pimeässä tapahtuvaa toimintaa. Itselläni tulee hymy huulille tällaisesta ajattelusta. Meistä on ihanaa velloa pimeän ajatuksissa, koska joku osa meistä kokee vetovoimaa mustiin aukkoihin ja ekstenttiaalisiin ääritiloihin. On toki niin, että shamanistisen parantajan on uskallettava liikkua siellä, missä parannusta tarvitaan. Olipa sitten aika päivästä valossa vai pimeässä. Pimeässäkin käy tie valoa kohti navigoiden ja jonkinlaista valonlähdettä kantaen. Harvemmin on ihan pimeää. Yleensä tilanne on se, että on niin kirkasta valoa, että ihan häikäistyy siitä kaikesta.

Haluaisin tällä kertaa tuoda esiin shamanistisen parantamisen kauniin aspektin. Haluaisin korostaa erityisesti shamanistisen parantamisen seremoniallista puolta, joka erottaa shamaanin kansanparantajasta. Kukat, niittyheinäset, perhoset, leppäkertut, ja kaikki ihanat ravinteikkaan maan matoset ovat apunamme, kun antaudumme shamanistisen parantamisen seremonialliselle puolelle. Koen itse, että yhtenä omana kutsumuksenani on tuoda esille nimenomaan tätä seremoniallista puolta. Opimme lisää seremoniallisen tilan pyhittämisestä, seremonian luomisesta, ja sen käytännöistä. Hyvin usein seremoniallinen parantaminen on se, millä voimme parhaiten olla avuksi jollekin henkilölle tai asialle. Vaihtoehtoja on: Parantamisen ei tarvitse olla ainoastaan pilleri suuhun tai kuppaussarvi niskaan. Kauneuden, hellyyden, ja rakkauden energian oikeanlainen navigoiminen kohteeseen seremoniallisin keinoin voi joskus olla juuri se avain, mitä tähän hetkeen tarvitsemme! Haluan tällä vain tuoda vaihtoehtoja, ja rohkaista näkemään laajan maailmankaikkeutemme parantavat voimat monipuolisemmin.

Seremonialla voidaan parantaa ja voimaannuttaa niin yksilöllisen henkilön tasolla kuin laajemmissa globaaleissa yhteyksissä. Moni meistä kaipaa mahdollisuuksia vaikuttaa laajasti maapallon hyväksi nykyisessä ilmastonmuutos-tilassa. Seremonia voi olla yksi oivallinen vaikutuskanava tuottaa yhteistä hyvää maapallomme eduksi.

Mikäli sinulla on joku parannettava asia elämässäsi; Uskotko siihen, että seremonia voisi olla avuksi siihen?