Pohdintoja shamanistisesta parantamisesta

Shamanistisen työn luonne on vielä nykypäivänä se, että törmäämme silloin tällöin tilanteisiin, jossa kyseenalaistetaan shamanistista parantajuutta joko yleisesti tai henkilökohtaisemmin. Henkilökohtaisena tasona se voi ilmetä, että joku kyseenalaistaa nimenomaan oman parantajuuden ammattitaitoa. Nämä ovat kaksi asiaa, joiden kanssa shamanistisen toimijan on kyettävä elämään, ja ne jatkuvasti testaavatkin omaa polkuamme, itsetuntemustamme ja -luottamustamme. Jokainen shamanistisesta parantamisesta kiinnostunut on varmasti joutunut käymään aikamoisen myllyn läpi, aina vain puhdistaen uusia kerroksia epäuskosta, peloista, epävarmuudesta, heikkouksista ja kaikista elämän varjopuolista. Se ei todellakaan ole aina miellyttävää, mutta vapauden tunne aina uuden kerroksen kuoriutumisesta on inspiroivaa ja voimaannuttavaa. Lopulta metodit tuovat valon ja rakkauden parantavia energioita tavalla, mikä nostaa ilon pintaan ja joka ilmenee elämän kauneutena ja kiehtovuutena. Shamanistiseksi parantajaksi ei yleensä tulla suorittamalla joku koulu ja valmistumalla diplomi kädessä. Jokainen tekee senkin matkan yksin itsensä kanssa, milloin kokee kutsumuksensa kirkastuvan palvelustyöhön muille, ja millä tavalla.  

Opetan kursseillani shamanistista parantamista kokemuksellisuuden kautta. Koen, että oma shamanistinen parantajuuteni jakautuu näin:

1.       Shamanistiset hoitomuodot, joista minulla on kokemusta ja joita pystyn opettamaan kursseillani.

2.       Shamanistiset hoitomuodot, joita käytän yksityisesti, mutta joita en tällä hetkellä opeta kursseillani.

3.       Shamanistiset hoitomuodot, joita en vielä osaa ja joita opettelen, tai joita en tällä hetkellä ehdi opetella, ja täten en opeta niitä.

4.       Shamanistiset hoitomuodot, joita minun ei edes kiinnosta oppia, enkä tule niitä oppimaan, elleivät henkioppaat välttämättä niin toivo.

Ihan ykkösasioita shamanistisessa parantamisessa ovat:

1.       Hyvä intentio.

2.       Välikappaleena toimiminen.

Koko shamanistinen toiminta perustuu tavoitteeseen olla hyvä ihminen. Hyvä intentio olla parantajuuden välikappale on kaiken perimmäinen lähtökohta. Intentio ohjaa toimintaamme. Shamanistisen parantamisen toiminta taas on antautuminen välikappaleena toimimiselle. Olemme vain välikappale Suuren Hengen työlle, ja tähän Hengen jalkojen juureen lasken egoni, kun lähden nöyränä kaveriksi parannustyöhön.

Minulta kysytään usein, että kun on kyse täydellisestä antautumisesta ja hengistä, niin kuinka voin luottaa siihen, että Henki on hyvä?

Minulla on tähän muutama selkeä seikka:

1.       Koen vahvasti tässäkin, että hyvä intentioni ja itsetuntemukseni ohjaa tilannetta. Tunnen koko olemuksellani, että olen hyvä ja rakastava ihminen, joten voin luottaa omaan hyvyyteeni. Tämä humanitäärinen rakkauteni on lähtökohtana tässä työssä. Oma Henkeni ohjaa.

2.       Yin-Yang-periaate kaikessa antaa minulle viisautta nähdä kaikkien asioiden eri aspektit. Se mikä on jossain asiassa huonoa, on hyvää toisessa, ja mikä on hyvää jossain, on huonoa jossain muualla. Tämän ymmärtäminen auttaa monessa asiassa. Kun olen sisäistänyt tämän prinsiipin, uskallan katsoa ilman pelkoa lähes mitä tahansa asiaa.

4.       Olen vahvasti kiinni opettajieni jatkumossa, ja se antaa minulle tukea, turvaa, ja voimaa tehdä tätä työtä. Koen, että opettajani on aina kanssani, ja täten voin luottaa. On elämäni suuri siunaus, että minulla on hyvä ja luotettava opettaja. Minun on vaikea pukea sanoiksi sitä rakkautta ja kunnioitusta, mitä tunnen häntä kohtaan. Minulla on myös rakkaat ja kunnioitettavat kollegat tässä piirissä, ja käännyn aina heidän puoleensa, mikäli tarvitsen lisäapua parannustyöhön. Tunnistan nöyränä omat rajani, mutta tiedän myös, mistä saan lisäapua. Myös se on suuri voimavara ja osa parannusprosessia.

Tässä muutamia asioita, mitä tulee ekana mieleen. En viitsi enempää kirjoittaa, että jää kursseillekin jotain puhuttavaa 😉 Ennenkaikkea: Rakastan syvästi shamanistista parannustyötä: Se on huikean inspiroivaa ja luovaa, ja iloitsen siitä, että joka ikisellä kerralla opin jotain uutta ihmisyydestä, yksilöllisyydestä, luonnosta, itsestäni, ja tästä koko maailmankaikkeudesta. Ilolla luoden hyvinvointia eteenpäin!

Ihanaa eloa kaikille!